top of page

WE STELLEN ONS EVEN VOOR

Oprichters Stichting Ropes Aligned

RopesAligned.JPG

SUZANNE DE BEKKER & NATASJA BODE

Artistieke en zakelijke leiding

Natasja Bode en Suzanne de Bekker hebben beiden gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten en hun hun Bachelor Dans behaald afdeling Theaterschool in Amsterdam. Na meer dan 10 jaar ervaring als dansers in binnen- en buitenland. Bij gezelschappen Conny Janssen Danst, Korzo theater, Schweigman&, De Nationale Opera & Ballet en als freelancers in illusieshows, magicshows, musicals en arenatours zijn ze begonnen met het trainen van silks en door de gedeelde visie is in 2017 'The Aerialettes' tot stand gekomen (een duo die aerial dans optredens verzorgd). Onze passie voor dansen in de lucht is gegroeid was nog lang niet volgroeid. En kwamen per toeval terecht op een prive les in verticale dans. Op slag verliefd en merkende dat dit niet in Nederland te leren was, zijn we naar Ierland afgereisd om verticale dans te trainen bij Linsey Butcher, en vervolgens bij dansgezelschap Il Posto onder leiding van Wanda Moretti en assistent Simona Fertiforlani die ook een vertical dance center runnen in Italië. Hier volgen we workshops om de techniek verticale dans te verfijnen en deze maken wij eigen. Inmiddels ook de teachertraining 'Vertical Suspension Technique' van Wanda Moretti behaald. Suzanne & Natasja volgen de visie van het Vertical Dance Network en hebben een nauwe samenwerking met verticaal dansgezelschap 'Tempo di Boreo' in Zwitserland.

We merkten dat er geen voorstellingen zijn met verticale dans en hadden zelf sterk de behoefte om dit aan de mensen te laten zien in de vorm van cultureel/artistieke voorstellingen. Daarom zijn we nu een stichting ; Ropes Aligned - Vertical Dance Theater Amsterdam geworden met de focus op verticale dans.  Onze missie om onze unieke kunstvorm een plek te geven in het huidige culturele aanbod en mensen te kennis te laten maken met verticale dans.  Door middel van voorstellingen in de stedelijke maar ook natuurlijke ruimte gaan we zoveel mogelijk mensen en plekken bereiken. 

Verticale dans vermengen met andere kunstvormen daar staan Suzanne en Natasja voor. Zij gaan graag de uitdaging aan met andere visuele en performance kunstenaars en muzikanten om samen kunst naar de mensen toe te brengen in de openbare ruimtes. 

Hun eerste voorstelling Ropes & Limbs geproduceerd in samenwerking met Isabel Cordeiro en Why Not Festival heeft de premiere gehad op 2 juli tijdens OFF VENUE in het openingsweekend van Julidans. Er volgt een mooie langdurige samenwerking met Isabel Cordeiro (Rietveldt Acadamy) en WHY NOT FESTIVAL.

teamropesaligned.JPG

HET BESTUUR

Voorzitter: Marc van Loon
Secretaris: Mirjam Zwanenburg
Penningmeester: Christiaan Uytdehaage
Bestuurslid: Fabienne Boekel

Use this space to write a brief description of what this team member does. You can include relevant degrees, experience or other special qualifications they may have.

bottom of page