top of page
Workshop Vitruviusvrouwen 1.jpg

WORKSHOP VERTICALE DANS 

https://www.ropesaligned.org/event-details/workshop-verticale-dans-24-25-aug-2024

Locatie Workshop: Het Motorblok Zaandam - Oostzijde 381 1508 EP Zaandam. Aanmelden via ropesaligned@gmail.com

 

Ons lichaam in de ruimte!

Wij willen onze passie in verticale dans delen en spreiden. Jongeren en volwassenen laten ervaren hoe het is om verticaal in de ruimte geplaatst te zijn. 

Hoe we met zwaartekracht kunnen spelen en hoe leuk het is het perfecte Vitriuvius uit te kunnen voeren in de lucht. 

Het gevoel van vliegen delen in een veilige ruimte met de juiste materialen. 

Naast de juiste begeleiding zullen de mensen hun eigen creativiteit in de lucht ontwikkelen. Hoe staat je lichaam in de ruimte?  Sta ik scheef of sta ik recht? Wat gebeurd er als ik ….tot aan crashes tegen de muur en grote sprongen.

Uitgangspunt van de workshop: 

In de tijd dat Leonardo Da Vinvi de vitruvius man schetste kwam Giovanni Pica della Mirandola 

(Romeinse filosoof ) met een onder ander idee. Pico vereerde dat mensen het unieke vermogen bezitten om elke gewenste positie in te nemen. Pico beweerde dat God nood had aan een wezen dat zijn mooie en complete universum kon begrijpen. Daarom creëerde hij de mens die hij midden in het universum plaatste met het vermogen elke gewenste vorm aan te nemen. 

Volgens pico kan de mens de ladder afdalen om zich als een dier te gedragen of de ladder beklimmen om een god te zijn. Wij hebben de keuze elk gewenste vorm aan te nemen. Zowel geometrisch als filosofisch. 

Cognitieve ontwikkeling, creërend vermogen, Cultureel erfgoed, kunstgeschiedenis, zelfvertrouwen, samenwerken, expressieve vaardigheden en speelplezier. 

Op elk niveau! 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via onze email. 25 sept is een groepsworkshop. 35 euro pp. Mocht je een privé workshop willen of een workshop willen laten plaatsvinden op een andere locatie. Neem contact op met ons en we kunnen alles doorspreken email: ropesaligned@gmail.com. / telefoon 0031649390656  

Na meer dan 10 jaar ervaring als dansers in zowel binnen- en buitenland, lesgeven, het uitvoeren van producties, commercials en modellenwerk coachen wij ook anderen zowel achter de schermen als op de set.

Vertical Dance Theater Amsterdam

Vraag je je af hoe je iets kunt terugdoen en deel kunt uitmaken van een transformatief programma dat zoveel mensen helpt? Het is altijd het juiste moment om inzamelen en een onmisbaar onderdeel van ons succes te worden.

workshop-RopesAligned-Why Not-Julidans.jpg

 

JULIDANS X WHYNOT VERTICAL DANCE WORKSHOP

16 juli - 13:00 - 14:30. 11€ per deelnemer.

Het Motorblok, Oostzijde 381 Zaandam

Aanmelden via: info@festivalwhynot.nl

Klik op de link voor meer info:

https://www.ropesaligned.org/doe-mee

The body in space by playing with gravity

In the workshop Vertical Dance by Ropes Aligned dancers Suzanne de Bekker and Natasja Bode challenge you to defy gravity and share their passion for vertical dance.

What is possible with a rope that is vertically connected and what happens to your body weight at different heights. Young people and adults are welcome to experience what it is like to have your body placed vertically in space.

How can we play with gravity and how much fun it is to be able to perform the perfect Vitriuvius in the air? What's it like to float close to the floor?

In this workshop you get the feeling that you can fly, in a safe space with the right (climbing) materials.

Playing with the theme of the performance Rope & Limbs, that's part of the  OFF VENUE performance tour by WhyNot and Julidans on 2&3 July, the participants experiment with other materials in addition to hanging from a rope. Different types of textiles, rope from thick to thin and special objects designed by visual artist Isabel Cordeiro, influence your movements.

The safety of our participants is paramount, we work with climbing materials. Experience not required.        

Het lichaam in de ruimte door te spelen met zwaartekracht

In de workshop Verticale Dans van Ropes Aligned dagen danseressen Suzanne de Bekker en Natasja Bode je uit om de zwaartekracht te trotseren en delen ze hun passie voor verticale dans. 

Wat zijn de mogelijkheden aan een touw die verticaal verbonden is en wat gebeurt er met je lichaamsgewicht op verschillende hoogtes? Jongeren en volwassenen zijn welkom om te ervaren hoe het is om je lichaam verticaal in de ruimte te plaatsen.

Hoe kunnen we met de zwaartekracht spelen en hoe leuk het is het perfecte Vitriuvius uit te kunnen voeren in de lucht? Hoe is het om te floaten dicht over de vloer? 

In deze workshop krijg je het gevoel dat je kan vliegen, in een veilige ruimte met de juiste (klim)materialen.

Spelend met het thema van de voorstelling Rope & Limbs die te zien is tijdens OFF VENUE van WhyNot en Julidans op 2&3 juli, experimenteren de deelnemers naast het hangen aan een touw ook met andere materialen. Verschillende soorten textiel, touw van dik tot dun en bijzondere objecten ontworpen door beeldend kunstenaar Isabel Cordeiro, beïnvloeden je bewegingen. 

De veiligheid van onze deelnemers staat voorop, er wordt gewerkt met klimmaterialen. 
Ervaring niet vereist. 

workshop verticale dans-ropes aligned- why not _edited.jpg
The Aerialettes-19_edited.jpg
bottom of page