top of page
VitruviusvrouwenHemHappening.JPG

VITRUVIUS VROUWEN

'Vind de rust in de chaos met de verhoudingen van Leonardo da Vinci's de Vitruviusman'

Drie vrouwen die opgaan in de moderne tijd met overvolle agenda's, plannen, ideeën, opties en verplichtingen zien soms door de bomen het bos niet meer en proberen rust te vinden in de eeuwenoude verhouding van de Vitruviusman van  Leonardo da Vinci. Door afmetingen en vergelijkingen onderzoeken ze of ze rust in hun eigen lichaam en omgeving kunnen vinden. Waar ze zich steeds moeten aanpassen aan de nieuwe omgeving. Is er genoeg ruimte voor zichzelf en de ander.  

De verticale dansvoorstelling ‘Vitruvius Vrouwen’ zal gaan touren op verschillende locaties in de Zaanstreek in september 2022 en mei 2023.

Try out:  31 augustus Hem Terrein
Premiere 4 september Hembrug Festival

10 september opening Zaanse Uitmarkt op de Bullekerk 12:30-12:50 & 15:00-15:20. 


De voorstelling duurt 20 minuten en wordt begeleid met live muziek van Rami Kumar op altviool en stem.

Suzanne de Bekker & Natasja Bode, oprichters stichting Vertical Dance Theater Amsterdam. Beiden makers en uitvoerders van de voorstelling. Verantwoordelijk voor de organisatie, productie, marketing en logistiek van de voorstelling. 

Tim Halussy/ Rope acces/rigging. Ropes acces zorgt ervoor dat wij op gebouwen en op moeilijk te bereiken plekken op een veilige manier bevestigd kunnen worden aan het dak door middel van touw en positioneringstechnieken die door een gecertificeerde specialist worden uitgevoerd. Tim zal ons begeleiden tijdens de tour. Jarenlange ervaring als klimmer (Yosemite, Gorge du Verdon, Berdorf) 

Rani Kamur: (altviool & stem) zal ons begeleiden met live muziek op de altviool en haar eigen stem. Bekend van West Side Trio. Van origine klassiek opgeleid. Ervaren in jazz en pop en altijd op zoek naar nieuwe geluiden. Ze componeert en kan ook improviseren van zachte melancholische melodieën tot verrassende elektronische geluiden.

Celine Buren (Dramaturg) Master Dramaturgie Uva. NNT, Yentl & de Boer en danstheater Vos en Adrento. Celine zal al ons begeleiden in de verhaallijn van de voorstelling. Met haar uitgebreide ervaring in allerlei verschillende disciplines in het theater kan zij ons als startende makers vorm kan geven in ons concept en wat wij willen meegeven aan het publiek.


Jeroen Zellenrath/Zellproductions (Kostuum) handgemaakte en originele concepten worden ontworpen en vervaardigd in zijn eigen atelier. Jeroen heeft decennia lang ervaring, denkt actief mee in het concept en zorgt dat juiste aanpassingen worden gemaakt voor het harnas.

Verticale Dansers & productie: Suzanne de Bekker en Natasja Bode 
Dramaturgie: Celine Buren
Kostuums: Jeroen Zell/Zell Producties

Vitruvius vrouwen wordt mogelijk gemaakt door het Norma Feniks fonds en Gemeente Zaanstad. 

José Pietens interview.JPG
Hembrug Happening- Ropes aligned - Vitruvius Vrouwen .jpg

HEMBRUG HAPPENING

Vitruvius Vrouwen

zaanse-uitmarkt-logo-2021-schaduw.png

ZAANSE UITMARKT

Verticale dans aan de Bullekerk 'Vitruvius Vrouwen'

logo-stichting-norma.png
ZNSTD.jpg
bottom of page